fbpx

Közvilágítás, biomassza, hulladékszállítás

Három pályázati sikerről, beruházásról számolt be sajtótájékoztatón Ruzsics Ferenc polgármester, Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala megyei közgyűlés elnöke és Gachályi András alpolgármester Keszthelyen. Elhangzott, hogy a város közvilágítása 430 millió forintból újul meg, a pályázat száz százalékos támogatottságú, az önerőhöz 62,4 millió forintot kaptak.

A ledes rendszer várhatóan még ez évben megvalósul, s jelentősen csökkenti az energiafelhasználást.
A biomassza távhő előállítás közel háromszázmillió forintos beruházás lesz, szeptemberre készül el, s elsősorban a Fodor utcai lakótelepeken élőket szolgálja majd.
A harmadik siker, hogy a HUSZ Kft. ötvenmillió forintot nyert pályázaton, az összegből hulladékszállító autót és kétezer kukát vásárolnak.

Manninger Jenő elmondta: a beruházások jól illeszkednek a megyei a megújuló energiaforrásokat és energiahatékonyságot előnyben részesítő Zöld Zala programba. Egyben kiválóan szolgálják a rezsicsökkentést is, hiszen a fejlesztéseknek köszönhetően a város olcsóbban tudja működtetni a rendszereit, ami a lakókon is segít anyagilag.

Gachályi András a biomassza távhő előállításáról beszélt. Elmondta, hogy a rendszer Svédországban már tíz éve hatékonyan, szigorú receptúra alapján működik. Bármilyen faaprítékot, zöld nyesedéket felhasznál a speciális kazán, s abból energiát állít elő. Keszthelyen évente körülbelül 50 millió forintot lehet vele megspórolni. A 2014-15-ös fűtési szezonban már működni fog.

Manninger Jenő Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíció elnök azon kijelentésére reagált, miszerint veszélyben van Keszthely és a kastély. Azt mondta, hogy veszélyről szó sincs, ahogy a város, úgy a kastély is fejlődött és fejlődik.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.monitormagazin.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .