fbpx

Sokan nincsenek tisztában – az áruházak ezekkel is foglalkoznak

Több mint 220 tonna már nem működő háztartási kisgépet – hajsütőt, hajszárítót, vasalót – adtak le az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség többhetes kampányában. A szervezet célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára.

Sokan egyszerűen a szemétbe dobják a hajszárítót, ha elromlik, ugyanerre a sorsra juthat a kenyérpirító is, ha tönkremegy, holott minden eleme újrahasznosítható. A vásárlók között még kevesen vannak azok, akik leadják a boltokban a régi, rossz készüléket, ha újat vesznek – hangzott el a Kossuth Rádió Krónikájában.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség januárban indított kampányt, melynek keretében elromlott háztartási gépeket, barkácsgépeket vettek vissza négy áruházlánc nyolcvannyolc nagyobb üzletében – tájékoztatta a Kossuth Rádiót a szervezet szóvivője. Török Szabolcs hozzátette: az akcióban több mint 220 tonnányi, már nem működő kisgépet gyűjtöttek össze. Öt hétvége alatt 42 ezer darab „hulladékegységet” sikerült összegyűjteni – számolt be róla.

Közölte: míg a nagyobb háztartási gépek, hűtőszekrény vagy mosógép vásárlásakor az emberek tudják, hogy a boltok kötelesek visszavenni a rossz berendezést, addig a kisebb készülékek vonatkozásában sokszor nincsenek tisztában ezzel a lehetőséggel.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra is, hogy a hulladéklerakókba vagy a gyűjtőpontokra is elvihetjük a tönkrement elektromos kisgépeket.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.hirado.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .