fbpx

Pókember 2. – környezetvédelmi elvek szigorú betartásával dolgoztak

A forgatás során szigorúan betartották a fenntarthatóságot előmozdító szabályokat, és ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy csökkenjen a film ökológiai lábnyoma.

A stáb tagjai csak olyan fát használta díszletépítéshez, amely igazoltan nem védett erdőből származott; a helyszínen lehetőleg LED fényforrást használtak; a forgatás során megsérült, széttört gépkocsikat kijavították és eladták; az aggregátorokat biodízellel működtették. Mindez – bár a mozinéző számára láthatatlan marad – számít!

A büfé is újra felhasználható anyagokból szerezte be a felszerelését. A forgatás során így 193 000 műanyag vizes palackot spóroltak meg – ez elég volna ahhoz, hogy körbekerítsék vele Manhattant.

A forgatás során annyi anyagot forgattak újra vagy komposztáltak, amennyi megtöltené a Central Park nagy víztározóját (39 718 hektoliter).

A stáb 755 tonna elásott hulladékot juttatott szelekciós helyére, eleget ahhoz, hogy abból 3,5-ször újra felépüljön a Szabadságszobor

A forgatás befejeztével 49 tonnányi díszletelemet adtak vagy ajándékoztak el. A Times Square-en minden szilveszterkor leereszkedő hatalmas gömb 142-szer kitelne belőle

A büfében megmaradó ételt tartósították és jótékony célra adták: végül 5620 teljes étkezés telt ki belőle.

A gondos szelekciónak köszönhetően a forgatás során keletkező hulladék 52 százaléka került a szeméttelep helyett speciális, szelektív tározóba: ez a New York-i átlag háromszorosa.

A forgatás során a széndioxid és az ózonrétegre káros gázok kibocsátását naplózták és kompenzálták annak a projektnek a segítségével, amely az Earth Hour Blue és a WWF közreműködésével energiatakarékos tűzhelyekkel látja el a Nagy Panda élőhelyét és így csökkenti az erdőpusztítást. Erőfeszítéseinek köszönhetően A csodálatos Pókember 2. teljes forgatása és az azt követő promóciós körút nullára hozza ki a széndioxid-kibocsátását.

ACsodalatosPokember2_jelenetfoto (7)

2012 óta a Sony Pictures minden filmje megkapta a Zöld Pecsétet az iparágban működő nonprofit szervezettől. A csodálatos Pókember 2. így egyike lett azon Columbia filmeknek, melyek számottevően csökkentették a környezetre gyakorolt káros hatásukat.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://mozinezo.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .