fbpx

Tájékoztató a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetéséről

Az új hulladéktörvény és a hatályos közszolgáltatási szerződésünk szerint 2014. március 31. után megváltozik a szelektív hulladékgyűjtési rendszer Dunabogdányban.

Az eddig, a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken, konténerekbe dobható gyűjtési rendszert felváltja egy kényelmesebb, házhon menő hulladékszállítási rendszer.

A cél egy olyan hulladékgazdálkodási rendszer kiépítése, amely hozzájárul a fenntartható hulladékgazdálkodás megvalósításához. A fejlesztést szükségessé teszik azok az európai uniós előírások és hazai jogszabályok, amelyek a képződő hulladék csökkentését tűzték ki célul.

Az új rendszer kezdő időpontja: 2014. április 1.

Kérjük, hogy csak a tiszta, kiöblített műanyag- és papírhulladékot tegye a gyűjtésre szolgáló átlátszó zsákba.

kötegelve, vagy kartondobozban kihelyezett papírhulladékot havonta szállítják el a gyűjtőautók.

Az italos kartondobozok (tetrapackos dobozok) kiöblítve, összelapítva együtt gyűjthetők a papírhulladékkal.

Kérjük ételmaradékkel, zsírral, olajjal, oldószerrel szennyezett papírhulladékot ne tegyenek a szelektíven gyűjtött papír közé, mert az újra nem hasznosítható, így ilyen formában háztartási hulladéknak minősül.

2014. áprilisától a hulladékgyűjtő szigeteken kizárólag üveggyűjtés valósul meg. Műanyaghulladék és papír nem helyezhetők el!

Forrás: http://www.dunabogdany.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .