fbpx

Tender a lerakó és az átrakó állomások üzemeltetésére

Elfogadta tegnap a Maros megyei tanács azokat a feltételeket, amelyek alapján versenytárgyalást írnak ki a megyei hulladéktározó és az átrakó állomások működtetésére.

A Maros megyei tanács egyelőre 5 évre kötne szerződést a szolgáltatásra, és évi 235 ezer lejnél nem kerülhet többe a hulladék tonnánkénti kezelése, szállítása pedig 8.9 millió lejnél. Ciprian Dobre, a tanács elnöke szerint a tenderfüzetet a tegnap elfogadott feltételek alapján állítják majd össze.

„Valójában ez az első lépés a tenderfüzet összeállításához, amely alapján majd az érdeklődők részt vehetnek a versenytárgyaláson. A megyei tanács a megyei szintű hulladék kezelésére és tárolására ír ki versenytárgyalást. A mai fontos lépés, ezután következik a versenytárgyalás meghirdetése.”

Ciprian Dobre azt mondta, a megyei tanács meghirdeti a hulladékgazdálkodásra vonatkozó liciteket, de a környezetvédelmi projekt befejezése nem az önkormányzaton múlik. A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal ugyanis nem teljesítette a szerződésben vállalt víz- és csatornázásra, áramelletásra és útépítésre vonatkozó kötelezettségeit, és emiatt nem tudják átadni a maroskeresztúri átrakó állomást. Ciprian Dobre tanácselnök szerint a késlekedés miatt Maros megye elveszítheti az uniós támogatás egy részét.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://erdelyfm.ro

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .