fbpx

Ne a kanálisba öntsük a használt olajat! Pénz jár érte…

Keddtől fizet a telephelyén leadott használt olajért az AKSD kft. Kilónként 40 forintot adnak érte. Pénzért védhetjük környezetünket.

Az akciónak máris van foganatja, hiszen a Debrecen Televízió stábja már ma találkozott olyanokkal, akik vittek be olajat az AKSD hulladékudvarába.

Pénz jár a fáradt olajért
Pénz jár a fáradt olajért

– A környezetet nem akarom szennyezni azzal, hogy kiborítsam a csatornába az olajat. Örülök, hogy itt le lehet adni – mondta el Király Gábor.

Eddig is le lehetett adni a veszélyes hulladéknak számító fáradt motorolajat és étkezési olajakat, csak mától már fizet is érte az AKSD. Legalábbis két kilogrammtól. Aki behozza a hulladékudvarba, annak lemérik és kilónként 40 forintot fizetnek érte. Felső korlát nincs sem a lakosság, sem a cégek számára.

– Magyarországon nagyon kevés olajhulladékot gyűjtenek be ártalmatlanításra, pedig rendkívül veszélyes anyagról van szó. Az AKSD kft. ezért akciót hirdet a használt sütőolaj és a fáradt motorolaj visszagyűjtésére – hangsúlyozta Képesné Domokos Csilla, az AKSD Kft. szóvivője.

Tavaly több mint több mint kilencezer kilogrammot gyűjtöttek be, ezt szeretné a cég túlszárnyalni, ezzel is óvva a környezetet. A motorolajok például több mint 70 százalékban újra finomíthatók, vagy akár aszfaltgyártásra, biogáz előállítására is felhasználhatóak. A fáradt olajra vonatkozó akció szeptember 30-ig tart.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.dehir.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .