fbpx

ZÖLD-IQ kerekasztal, Lehelj új életet a HULLAdékba

Lehelj új életet a HULLAdékba műhelybeszélgetés 2014. április 02. 17:30. Egy közel 50 eseményből álló környezettudatos, zöld programsorozat része. Belvárosi programok az újrahasznosításról, a városi terek újragondolásáról, az energiatakarékosságról.

Az est résztvevői: Hankó Gergely, az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. PR és marketingvezető, Bognár Károly, CSR és kommunikációs szakértő, Gross András építész (Medence Csoport), Homolya Gábor képzőművész.

A 2014. április 19-ig tartó, összetett civil programok több elemből állnak össze. A ZÖLD-TÉR-KŐ PROGRAM: több aktív figyelemfelkeltő akció, amely kombinálja a Street Art és a Green Art elemeket. A RE-Art: képző- és iparművészeti programok, amelyekben a fő elem a szellemi és tárgyi újrahasznosítás és a tudatos gondolkodás erősítése. A RE-Art programok keretében a magyar kortárs képzőművészet meghatározó művészeivel műhelybeszélgetésre és alkotói munkára is sor kerül. RE-Make: különleges koncertek az újrahasznosítás jegyében. RE-MAKE: manuális műhelymunka és alkotóház, ahol a street art, green art, land art legkiválóbb hazai alkotói és pedagógus szakemberek vezetésével. RE-Peta programelem az egészséges életmód, a környezettudatosság és társadalmi el- és befogadás szükségességére hívja fel a figyelmet, a megfogalmazott célnak megfelelően bioételek gasztronómiai bemutatására és kóstolására kerül sor. ZÖLD-IQ programok keretében mini-konferenciákon a hulladékok újrahasznosításának, az energiatakarékosságnak, a környezetbarát szemléletnek a középpontba állítása a cél.

terra_03

A 2014. április 02-ai kerekasztal vendégei a közönség bevonásával beszélgetnek a Hulladékból Termék Kiállítás programról, amelyet az ÖKO-Pack Kft. és a KSZGYSZhívott életre 2005-ben. Az elmúlt 7 évben 50 városban járt a kiállítás, közel 350.000 embernek bemutatva a szelektív hulladékgyűjtés értelmét, lényegét.www.hulladek.eu
A Hulladékból Termék kiállításból fejlődött ki egy különleges műtárgyegyüttes, 20 magyar alkotó újragondolt műveiből. A művészek ezeken az alkotásokon keresztül reagálnak a XXI. század hulladékproblémájára, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira. A hulladék feldolgozásának ez egy érdekes és sokszínű formája, ami által a haszontalan kacatok és hulladék anyagok újra termékként, vagy éppen művészeti alkotásként öntenek újra formát.

gömörszőlős_4

Téma lesz még a Paraszt-Wellness. “Gépre vagyunk kötve” és lassan már egy szöget se tudunk beverni. A gömöri kalákamunkák visszavezetnek a természetbe és visszaadják a kétkezi munka becsületét! Gömörszőlős több tekintetben (kultúra, fenntarthatóság) is hazánk egyik kiemelkedő mintája, az itt lévő Oktatóközpont és környezet évente emberek ezreinek mutat alternatívát a boldog és teljes élet elérésének érdekében. Jólét helyett Jól-lét!; Igények helyett szükségletek!; GDP helyett HPI! www.parasztwellness.hu

hulladékból művészet galéria 6

Medence Csoport Gross András belsőépítész – ügyvezető; Magyar Gergely kommunikáció-tervező művész; Terebessy Tóbiás faipari formatervező szövetségéből született. A kezdetektől fogva erős küldetésünket követve mai napig célunk a design eszközeivel egy életmodell kialakítása és megosztása a környezet, a művészet és a közösség harmonikus egységének megvalósítására törekedve. www.hu.medencedesign.com

Homolya Gábor grafikus és képzőművész: Tárgyszobrokat és kollázsokat készít más számára már értéktelen kidobni való használaton kívüli tárgyakból. Szemétből művészet.
Bognár Károly korábban nagyvállalatokat igyekezett felelősebb működésre bírni, két éve a KÖVET Egyesület munkatársaként dolgozik egy fenntarthatóbb világért.

http://www.tatartgallery.com/

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .