fbpx

Megoldódott a martfűi szemétügy

Martfűn a tervek szerint április 19-től az önkormányzat által alapított nonprofit kft. szállíthatja a hulladékot, miután megérkezett a szükséges okirat – közölte Kiss Edit, a város független polgármestere az MTI-vel.

 

Az önkormányzat eredetileg április elsején kezdte volna el saját hulladékgazdálkodási közszolgáltatását, de az ehhez szükséges minősítést az előzetesen egyeztetett időpontig nem adta ki az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség. Időközben megérkezett az okirat, így az utolsó akadály is elhárult a tevékenység megkezdése elől – tudatta a városvezető.

Tájékoztatása szerint ezután a képviselő-testület április 8-i soron kívüli ülésén elfogadta kapcsolódó rendeletét, és szerződést kötött a munkára a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város százszázalékos tulajdonában lévő Martfűi Városfejlesztési, Ingatlankezelői és Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Nonprofit Kft.-vel.

Kiss Edit közölte: a háztartási hulladékot ideiglenesen gyűjtő cég április 18-ig dolgozik a településen. Az új szolgáltató április 19-én kezd, addig a lakosok az önkormányzati rendelettel együtt megkapják a gyűjtőedényeket is.

A hulladékszállítási díjak nem változnak, egy 120 literes gyűjtőedény heti egyszeri ürítéséért és elszállításáért havonta bruttó 1584 forintot kell fizetni.

Jelenleg városban ezt a közszolgáltatást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kijelölése alapján a Remondis Szolnok Zrt. végzi. A katasztrófavédelem tavaly júliusban azért jelölt ki közszolgáltatót, mert az akkori hulladékgyűjtő cégnek lejárt a szerződése, felhagyott a munkával, ezért néhány napig nem is vitték el a háztartási szemetet Martfűről. Az önkormányzat ezután határozta el, hogy saját kft.-t alapít erre a tevékenységre.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .