fbpx

Visszautasította a romániai korrupció gyanúját a Keviép ügyvezetője

Visszautasította a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) gyanúsítását Miklóssy Ferenc, a debreceni Keviép Kft. ügyvezetője az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.

    A román nyomozóhatóság csütörtökön jelentette be, hogy bűnvádi eljárást indított a Bihar Megyei Tanács alelnöke, Kiss Sándor ellen. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Bihar megyei szervezetének elnöki tisztségét is betöltő politikus egyik ügyében a DNA Miklóssy Ferencet, a Keviép ügyvezetőjét is pénzmosással gyanúsította meg. A nyomozók szerint a Keviép ügyvezetője 300 ezer euró kenőpénzt fizetett közvetítőkön keresztül Kiss Sándornak és Mudura Sándor nagyváradi üzletembernek azért, hogy a Keviép építhesse meg és működtethesse Nagyvárad környezetbarát szeméttárolóját.
    Miklóssy Ferenc minden alapot nélkülöző politikai koncepciónak minősítette a gyanúsítást. Az ügyvezető szerint a nagyváradihulladéktároló megépítéséről kötött 2003-as szerződés helyességét bizonyítja, hogy a hulladékkezelő azóta is “minden szempontból kiválóan üzemel”, és a nagyváradi Románia egyik legkorszerűbb és leghatékonyabban működő hulladéklerakója.
    A Keviép ügyvezetője rámutatott: a hulladékkezelőről olyan bizottság döntött, amelyben a DNA által gyanúsított személyek nem vehettek részt, arra semmilyen befolyást nem gyakorolhattak. Az ügyvezető abszurdnak tartotta a DNA állítását, és közölte: meggyőződése, hogy a vizsgálat és – amennyiben sor kerül erre – a független bírósági eljárás egyértelműen bizonyítja majd a gyanú megalapozatlanságát.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .