fbpx

A Hármashatárhegyi sportrepülőtér vagyonkezelőjének 155 millió forint környezetvédelmi bírságot kell fizetnie

A felügyelőség helyszíni ellenőrzésen és az azt követő geodéziai felmérésen megállapította, hogy a Hármashatárhegyi sportrepülőtér területén közel 9000 köbméter hulladékot helyeztek el.

A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség 155 millió forintos hulladékgazdálkodási bírságot szabott ki a Hármashatárhegyi sportrepülőtér vagyonkezelőjére, a Műegyetemi Sportrepülő Egyesületre – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Engedély nélküli hulladékgazdálkodási tevékenység miatt a felügyelet 155 millió forintra bírságolta a terület vagyonkezelőjét, a Műegyetemi Sportrepülő Egyesületet, valamint megtiltotta a hulladékgazdálkodási tevékenységet.

A felügyelőség laboratóriumi mintavétellel egybekötött helyszíni ellenőrzést hajtott végre, amelyből kiderült, hogy az egyik pálya alsó és felső szakaszán természetellenes feltöltés található. A területre behordott feltöltési anyag kővel, salakkal és építési törmelékkel szennyezett.

A környezetszennyezés mellett az egyesület nem tett eleget az MNV Zrt.-vel kötött vagyonkezelői szerződésében foglalt kötelezettségeinek sem, ezért a társaság korábban a szerződés azonnali hatályú felmondásáról döntött – emlékeztet a vagyonkezelő a közleményben.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .