fbpx

Autógyári hulladékból épít otthont a General Motors

Egy különleges konténerház-projektben vesz részt a GM. A jövő ilyenkorra elkészülő otthon egy újfajta városkoncepció része lesz.

A fejlett nyugati országokban egyre terjed a városi földművelés fogalma: a használaton kívüli telkeken nem parkolót létesítenek, hanem kertészetet, amelynek a közvetlen, ehető hasznán túl oktatást, társadalmi integrációs és fenntarthatóság jelentősége is van.

Egy ilyen kezdeményezéseket támogató projekthez csatlakozott most a General Motors egyik detroiti gyáregysége, és újrahasznosított alkatrészeket, gyártási felszereléseket adományoztak a Michigan-i városi mezőgazdálkodási kezdeményezésnek (Michigan Urban Farming Initiative, MUFI), akik egy 40 lábas konténert alakítanak át egy ilyen városi ültetvény gondnoki lakásának.

A 29,7 négyzetméteres alapterületű garzont 85 százalékban az autógyár által adott, már kidobásra ítélt anyagokból fogják megépíteni a gyár önkéntesei. Autóipari hangszigetelő anyagokkal szigetelik a falakat, az alkatrészek szállításához használt konténerek és raklapok a fémfalakat borító falemezként, illetve bútorként kelnek új életre. Az elektromos Chevrolet Volt akkumulátor-keretétől (madárház) a csavarok és szerszámok tárolására szolgáló dobozokon (palántázó edények) át az öltözőkből kiselejtezett szekrényekig (állítva szerszámosláda, fektetve palántázó) rengeteg mindent hasznosítanak.

A General Motors éves szinten több mint 1,7 millió dollárt fordít arra, hogy az üzemeinek otthont adó közösségekben működő alapítványokat, kezdeményezéseket támogasson. A Chevrolet Volt / Cadillac ELR / Opel Ampera plug-in hibrideket (egész pontosan: benzinüzemű fedélzeti áramfejlesztővel ellátott elektromos járműveket) előállító Detroit-Hamtramck üzem környékén kilenc projektet, köztük ezt a konténereset támogatják. Az elmúlt három évben több mint 200 000 dollárt (44 millió Ft) költöttek el ebben a közösségben.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.logisztikama.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .