fbpx

Túraútvonalat is megtisztítanak a Teszedd! akcióban

A “TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz önálló eseménnyel csatlakozott a Magyar Természetjáró Szövetség: az országos szemétgyűjtési akció keretében május 9-11. között megtisztítják a szeméttől az Országos Kékkör túraútvonalát – tájékoztatta az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség szombaton az MTI-t.

A 2500 kilométer hosszú útvonalban az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra útvonala tartozik bele.

A TeSzedd a Kéken! mozgalom keretében 10 kilométeres szakaszok megtisztításába a kör három nagy szakaszán kapcsolódhatnak be 10 önkéntesből álló csoportban. Elsősorban a kézzel, zsákban biztonságosan összegyűjthető és elszállítható háztartási jellegű szemetet szedik össze.

Az akcióhoz szükséges eszközöket, zsákokat, kesztyűket, maszkokat a szervezők biztosítják. Az összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról a “TeSzedd!”-et szervező Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség gondoskodik.

A “TeSzedd a Kéken!” akcióra hétfőig lehet regisztrálni. A mozgalomról bővebb információ található awww.teszeddakeken.hu oldalon, továbbá a Magyar Természetjáró Szövetség illetékesei is segítenek azinfo@teszeddakeken.hu e-mail címen, valamint a +36 20 824 8831-es telefonszámon.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .