fbpx

Házhoz menő lomtalanítás Székesfehérváron

Áprilisban fogadta el a Közgyűlés a lomtalanítás új rendjét, melynek értelmében május elsejétől a székesfehérvári lakosok egyeztetéses lomtalanítás során szabadulhatnak meg a szükségtelenné vált holmiktól. A lényeges tudnivalókat Czentár Ottó, a Depónia Kft. szolgáltatási osztályvezetője foglalta össze.

 Korábban városrészenként egy adott napon került sor a lomok kihelyezésére és begyűjtésére. Ennek a módszernek számos hátrányából adódóan volt szükség egy új rendszer bevezetésére. Magyarország egyes településein már korábban alkalmazták a lomtalanítás ezen módját és a pozitív visszajelzések hatására Székesfehérvár is az egyeztetéses lomtalanítás mellett döntött.

 Ennek értelmében május 1. és november 30. között a hulladékszállítási díjat megfizető és tartozással nem rendelkező ügyfelek évente egy alkalommal ingyenesen kérhetik a lomok elszállítását. A családi házas övezetekben – a közszolgáltatóval előre egyeztetett napon – a lakók a háztartási hulladék mellé kihelyezhetnek maximum három köbméter lomot is. Ebben az övezetben a kommunális hulladék megszokott ürítési napján, ugyanazzal a járattal történik a lomok elszállítása, így nem okoz szállítási többletköltséget a szolgáltatónak sem. A társasházi övezetekben a közös képviselő kérheti a lakókkal előzetesen egyeztetett lomtalanítási időpontot. Ebben az esetben a lépcsőház elé kihelyezett konténerbe kell gyűjteni a lomokat.

 Az új egyeztetéses lomtalanítási rendszertől a Depónia Kft. és a város azt reméli, hogy megszűnik a lomtalanítási akciók során megszokott szemetes városkép, elmaradnak a guberálók. Mivel a szolgáltatás kérésekor a megrendelő adatait is egyeztetik, az ügyfél jobban odafigyel az általa kihelyezett hulladékra. Csak a megfelelő mennyiségű és megengedett hulladék és lom kerül elszállításra.

 A lom a mindennapi élet során keletkező nagydarabos hulladék, amely a kukába nem fér bele. Ügyelni kell arra, hogy veszélyes hulladék semmiképpen ne kerüljön kihelyezésre. Ezeket a fehérváriak két helyre, a Palotai úti Lakossági Hulladékudvarba és a Csala-Pénzverővölgyi Hulladékkezelő telepen lévő Hulladékudvarba vihetik.

A kihelyezhető hulladékokról és a Depónia további szolgáltatásairól részletesen tájékozódhatnak a www.deponia.hu weboldalon.

Forrás: http://www.szekesfehervar.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .