fbpx

Flipperezz a környezetedért

A világ egyik legszegényebb országának 15 milliós fővárosában az óriási mennyiségű szemét jelenti az egyik égető problémát. A Coca-Cola egy kreatív ambienttel próbált ez ellen tenni.

A Magyarországnál másfélszer nagyobb területű Bangladeshben közel 150 millióan osztoznak a szegénységben. Csak a fővárosban, Dhaka-ban 15 millióan élnek. Sok más nagyvároshoz hasonlóan az ország hatalmas mennyiségű szemetet halmoz fel nap mint nap. Egy olyan országban, ahol a lakosság a napi megélhetéssel küzd, a felhalmozott szemét újrahasznosítása egyáltalán nem bevett.


A helyzet orvoslására igyekezett az amerikai üdőital gyártó cég egy alternatív megoldást kínálni. A vállalat abból indult ki, hogy játszani mindenki szeret, így a játék a leghatékonyabb formája az emberek megszólításának, amelyen keresztül ösztönözni lehet őket a környezettudatosságra. A cég egy használt műanyagüvegekkel működő, flipperre emlékeztető játékautomatát helyezett el a metropolisz egyik forgalmas utcáján.

A siker nem maradt el. A városlakók özönlöttek, hogy a használt üveggel működő játékot kipróbálhassák. Az akció során száz használt palackot gyűjtöttek össze a szervezők, amelyek mind újrahasznosításra kerültek.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.mediainfo.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .