fbpx

TeSzedd! – 21 országban szedik egyszerre a szemetet

Egyre erősödik Magyarországon a környezettudatosság, a lakosság 97 százaléka kiemelt fontosságúnak tartja a környezetvédelmet – mondta az idei TeSzedd! akció kapcsán Illés Zoltán államtitkár.

Folytatódik a TeSzedd! Az országos hulladékgyűjtő akcióban idén mintegy 120 ezren vesznek részt több mint 1500 településen. Az akciót a közmédia is támogatja, vasárnap egész napos műsorfolyammal számol be az eseményekről.

TeSzedd! 2014, Illés Zoltán államtitkár – Krónika


A fővárosi XVIII. kerületi pestszentimrei erdőben már kora reggel több mint háromszáz iskolás és szülő szedte a szemetet.

Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár is csatlakozott a Kapocs utcai iskola diákjaihoz. A politikus azt mondta, egyre erősödik Magyarországon a környezettudatosság, ezt bizonyítja az is, hogy a lakosság 97 százaléka kiemelt fontosságúnak tartja a környezetvédelmet.

Az államtitkár hozzátette, a kormány célja az, hogy ne érje meg eldobni a szemetet, ha pedig valaki mégis eldobja, akkor megérje összegyűjteni. Így a tervek szerint szeptembertől bevezetnék az elektromos berendezésekre a letéti díjat.

Szombaton a TeSzedd! akció mellett huszonegy másik országban is szedik egy időben a szemetet az önkéntesek.

Forrás: http://www.hirado.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .