fbpx

Fejlesztések a BÁVÜ-nél

Számos fejlesztés valósulhat meg 2014-ben a Bátonyterenyei Városüzemeltetésnél. A parkolót már – hosszú idő után végre – elkezdték felújítani, sikerült újabb hulladékszállító autókat is beszerezni – mellyekkel hatékonyabbá válik a feladatellátás -, hamarosan pedig zöld utat kaphat a településen a szelektív gyűjtés is, ami munkahelyeket is teremthet a városban élők számára.

Örömteli hír, hogy hosszú idő után megújul a Bátonyterenyei Városüzemeltetési Kft. parkolója. A munkálatok már el is kezdődtek, a közelmúltban zúzottkővel töltötték fel a korábban igencsak saras, vizes területet, amit a későbbiekben le is aszfaltoznak majd. A felújítást önerőből végzi a BÁVÜ, körülbelül egymillió forint értékben.Nagy Attila, a cég igazgatója ezzel kapcsolatban azt mondta, az esztétikai változtatás nagy elvárás volt már a város lakóitól és a bérlőktől is.

Az igazgató kiemelte azt is: a közelmúltban két újabb hulladékszállító járművet is sikerült beszerezniük, mellyel hatékonyabbá válik a feladatellátás. 

-Ezek klasszikus hulladék célgyűjtő gépek, nagyon biztonságosak, és olyan képességeik vannak, melyeket a mostani új járművek már nem tudnak. Nem beszélve arról, hogy ezek jóval olcsóbban fenntarthatóak, teljesítményükben pedig lényegesen jobbak a hasonló kategóriás gépeknél. 

Nagy-Attila arról is beszélt, hogy hamarosan indulhat a szelektív hulladékgyűjtés is, ami munkát teremthet a városban és a környező településeken élők számára.  

– Már több településről megkaptuk a visszajelzést, hogy indulhat a két gyűjtőedényes szelektív hulladékgyűjtés. Ehhez kapcsolódóan szeretnénk komolyabb fejlesztések alkalmazni a válogatórendszerünkben is Gyularakodón, amely további munkahelyeket teremtene, illetve üzletileg pedig segítené a BÁVÜ további fejlődését, hiszen a bővített tevékenység által jelentős profitra tehetünk szert – hangsúlyozta az igazgató.

Forrás: http://bttv.hu/ 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .