fbpx

Vidd haza a szemetet is

Meghökkentő és humoros feliratú táblákat helyeztek ki a Mátrában, amelyek arra hívják fel a túrázók figyelmet, hogy milyen veszélyes a természetre az erdőjárás során otthagyott szemét. 

Összesen 18 ilyen tábla készült el, amellyel a TeSzedd! Országos szemétszedési akcióhoz csatlakoztak.

A szemeted veled jött, veled is kell hazamennie! Ilyen és ehhez hasonló figyelmeztető mondatok olvashatók azokon a kreatív táblákon, amelyeket az Egererdő Zrt és High-Tech Sportok Bázisa közös akciójának keretében május 9-től folyamatosan helyeznek ki az erdőben.

– Elsődleges célunk az volt, hogy meghökkentsük azon turistákat, akik hajlamosak arra, hogy itt hagyják a szemetüket, mivel mi is rengeteg időt és energiát ölünk abba, hogy a túráink során folyamatosan tisztítsuk az erdőt- mondta el Ocela Tibor, Mátra Túrakerékpár és Segway Klub Sportegyesület elnöke.

A kreatív táblák a Mátra azon területein kapnak helyet, ahol gyakran kirándulnak az emberek, ezáltal pedig itt sokkal több hulladék fordul elő. Az első táblát az egyik turisták által legkedveltebb területen helyezték el. Ocela Tibor azt mondja: ha eleinte ezzel csak lelkiismeretfurdalást okoznak a szemetelőknek, már megérte.

A TeSzedd akció keretében egyébként az elmúlt három nap alatt számos erdő és park szabadult meg a szeméttől az önkénteseknek köszönhetően.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.gyongyostv.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .