fbpx

A szelektív hulladékgyűjtés a környezetet is óvja

Hazai támogatásból 25 350 000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. Az összegből elsősorban a szelektív hulladékgyűjtést lehetővé tévő gyűjtőedényekkel bővül a gyöngyösi székhelyű, térségi feladatokat ellátó önkormányzati többségi tulajdonú közszolgáltató eszközparkja.

2014_05-12-o 72014_05-12-o 7iparfejlesztés

A száz százalékos, önrész nélküli támogatást az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség 2014. évi Iparfejlesztési Pályázata biztosította a Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. számára. A társaság végzi Gyöngyösön és térségében – kilenc településen összesen 55 ezer lakos és 1600 vállalkozás – a keletkező nem veszélyes települési hulladékok gyűjtését, szállítását, előkezelését és ártalmatlanítását.
A szelektív gyűjtés az elmúlt években a térségben dinamikusan fejlődött, eddig azonban a házhoz menő gyűjtésre nem volt mindenhol lehetőség. Dr. Sári Péter, a Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: az idén áprilisban beszerzett gyűjtőedények lehetővé teszik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bővítését a térség családi házas övezeteiben, valamint a csomagolási hulladékok hatékonyabb gyűjtését is a cég régiós szolgáltatási területén. A társaság rendelkezik a házhoz menő szelektív hulladékok begyűjtését követő válogató és bálázó eszközzel, amelyek megfelelő kapacitással bírnak a szolgáltatás fejlesztésének és kiterjesztésének eredményeként megnövekedő hulladékmennyiségek feldolgozására is.

DSCN0503
A beruházás megvalósításával és fenntartásával a lerakásra váró csomagolóanyagok mennyisége jelentősen csökken. A fejlesztés eredményeként növekszik majd az újrahasznosítás aránya, ami amellett, hogy élhetőbb,
fenntarthatóbb jövőt eredményez helyi szinten, segíti a hazánk számára kötelező uniós hulladékgazdálkodási, újrahasznosítási célok teljesítését is.

Forrás: Sajtóközlemény

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .