fbpx

Hetven tonna hulladék

Az új kukákat csak azok kaphatják meg, akinek nincs lejárt tartozásuk.

Elfogadta Balmazújváros képviselő-testülete április 28-ai ülésén a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft. beszámolóját. Ebből az derül ki, hogy a településről elszállított kommunális szemét mennyisége körülbelül 65-70 tonna hetente. A város 21 szelektív hulladékgyűjtő szigetét jelenleg hetente kétszer (kedden a papírt és műanyagot, csütörtökön az üveget) ürítik.

Hulladékszállítás Balmazújvárosban Fotó: Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft.

Beszédes adatok

Az adatok szerint papírból 542 ezer 833 kilogrammot, műanyagból 113 ezer 263 kilogrammot, üvegből pedig 118 ezer 080 kilogrammot szállítottak el a társaság 14 hajdúsági települést magába foglaló működési területéről. Összességében mindhárom hulladéktípusból többet szállítottak el, mint az előző évben.

Németh Balázs területi referens azt írja a dokumentumban, hogy a szelektíven begyűjtött anyagokat kézzel újraválogatják, majd a másodnyersanyagot újraértékesítik.

A hulladéklerakó telepen mintegy 850 ezer köbméter hulladékot lehet elhelyezni, amiből 350 ezer köbmétert töltöttek meg.

Eközben május 5-től átvehetik az ingatlantulajdonosok Balmazújvárosban a szelektív gyűjtőedényeket. Az egyikbe a műanyag flakonokat, míg a másikba a zöld hulladékokat gyűjthetik a lakosok. A kukákat azonban csak akkor kapják meg az ügyfelek, ha nincs tartozásuk a HHG felé. A szolgáltatás a lakossági tájékoztatás szerint június elején indul.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.naplo.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .