fbpx

Hamarosan kezdik a hulladéktároló építését

Tiszta vidék – gazdag vidék címmel tegnap megtartották a Kovászna megyei integrált hulladékgazdálkodási pályázat harmadik, egyben utolsó kötelező nyilvános fórumát. A megyeházán szervezett összejövetelen Borbély László parlamenti képviselő, volt környezetvédelmi miniszter kijelentette, jó érzés látni, hogy Háromszéken van elképzelés, és örömmel nyugtázta, hogy az ország más térségeivel ellentétben itt szervezetten munkálkodnak.

Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke ismertette a háromszéki hulladékgazdálkodás múltját és jelenét, a nagyszabású terv megvalósítási szakaszait, kitérve arra is, hogy volt polgármesterének „köszönhetően” a megyéből egyedül Barót nem részese a tervnek. Mint mondta, a közbeszerzési eljárás folyamán a cégek versenye és a pereskedések okán két évet késett a kivitelezés, ennek ellenére az első megye vagyunk az országban, amely az uniós követelményeknek megfelelően bezár­ta a vidéki szeméttelepeket.

A városok közül Bodzafordulón tavaly fejezték be, Kovásznán, azaz Csoma­kő­rösön végeztek, jövő kedden lesz az átvétel. A kézdivásárhelyi tároló bezárása most kezdődik. Baki János, a hulladékgazdálkodási program végrehajtását felügyelő iroda vezetője ismertette a gazdasági és műszaki adatokat. Négy éve tették le a finanszírozási kérvényt, céljuk az volt, hogy működőképes, az uniós elvárásoknak megfelelő rendszert építsenek, terjesszék ki a teljes megyére a szolgáltatást elérhető áron, továbbá csökkentsék a tárolandó és növeljék az újrahasznosítható hulladék mennyiségét.

Hangsúlyozta, 14 hónap alatt be kell fejezni a Maksa és Lécfalva között létesítendő hulladéktározó és a kézdivásárhelyi átrakóállomás építését. A kivitelező, a debreceni Keviép Építőipari és Kereskedelmi Kft. a napokban kezdi a munkát – mondotta.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.3szek.ro

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .