fbpx

Még jelentkezhetnek a vállalatok az „Ablakon Bedobott Pénz” programra

A gazdasági előnnyel is járó környezeti fejlesztéseket végrehajtó vállalatok június 13-áig jelentkezhetnek a KÖVET Egyesület „Ablakon Bedobott Pénz” programjára – tájékoztatta Farkas Róbert projektfelelős az MTI-t.

Bármely kis-, közepes-, vagy nagyvállalat, illetve intézmény jelentkezését várják, amelynél az elmúlt öt évben olyan környezetvédelmi intézkedés, beruházás történt, amely egyben pénzügyi megtakarítást is eredményezett. A program célja ugyanis annak bemutatása, hogy a környezetvédelem nem pénzkidobás, hanem számos esetben gazdasági előnnyel is jár a cégek számára – hangsúlyozta Farkas Róbert.

A projektfelelős elmondta: 2002 óta tizenegyedik alkalommal hirdetik meg a programot. Eleinte inkább alapanyag-felhasználásból származó megtakarításokat, illetve a veszélyes hulladék csökkentéséből adódó környezeti teljesítményt javító intézkedéseket mutattak be a jelentkező vállalatok, az utóbbi években azonban az energetikai megtakarítások szerepelnek nagyobb arányban.

A jelentkezést követően esettanulmányt készítenek a programba bekapcsolódó vállalatok a környezeti fejlesztésekről. Ezek valódiságát az egyesület szakértői helyszíni audit során megvizsgálják, és személyes látogatás során további ötletekkel segítik a cégeket.

Az öttagú, független szakmai zsűri szeptember végéig értékeli a beadott anyagokat. A Környezeti Megtakarítás Díjakat három kategóriában adják át, külön értékelik a hosszú, a közép- és rövid távon, illetve az azonnal megtérülő környezeti intézkedéseket. Emellett Karbon-megtakarítási, illetve Ökodizájn különdíjat is odaítélnek.

A résztvevők megjelennek a program esettanulmány-kötetében és az online „jó gyakorlat” gyűjteményben. Ezen felül a díjazottak továbbjuthatnak az Európai Unió által rendezett „Európai Üzleti Díj a Környezetért” elnevezésű versenyre, tehát a hazai sikerek nemzetközi színtéren is jelentős nyilvánosságot kapnak – mondta el Farkas Róbert.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .