fbpx

Szelektíven: főpróba a civilizáltságunkról

Május elsején a megyeközpontban beindul a szelektív hulladékgyűjtés. Ettől kezdve a lakosságnak külön kell gyűjtenie a száraz és nedves hulladékot – jelentette be Ilyés Gyula polgármester.

Szatmárnémetiben hosszas előkészületet és többszöri nekifutást követően megvalósulni látszik a szelektív hulladékgyűjtés. „A Florisal Rt. vezetőivel közöltem, hogy május elején be kell indítani a megyeközpontban a duális hulladékgyűjtést, mivel annak minden technikai követelménye adott” – mondta tegnap sajtótájékoztató keretében Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere, majd hozzáfűzte, hogy a köztisztasági vállalat vezetősége azt ígérte, május elsején beindítják a duális rendszert.

„A szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas konténereket több hónapja kihelyezték a lakónegyedekbe, és az azok elszállítására alkalmas gépjárművek is a cég rendelkezésére állnak. Mindeközben a szamosdobi regionális hulladéktározóban működésbe helyezték a száraz (újrahasznosítható) szemét szortálására alkalmas gépsort, így minden akadály elhárult a szelektív hulladékgyűjtés elől” – pontosított az elöljáró.

Az elkövetkező két hétben a lakosság felvilágosítását célzó kampány zajlik majd. A Florisal munkatársai a szeméttárolókat a megfelelő feliratokkal látják el, hogy mindenkinek világos legyen melyik konténerbe milyen hulladékot kell elhelyeznie, ugyanakkor a magánházak lakói a száraz hulladék gyűjtésére alkalmas zsákokat kapnak majd, ők a nedves (lebomló) szemetet a régi kukáikba gyűjtik majd.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.frissujsag.ro

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .