fbpx

Befejeződött a püspökladányi szeméttelep rekultivációja

A Bihari Szilárd Hulladéklerakó és Hasznosító társulás beruházásában 36 településen – köztük Püspökladányban – állították helyre a jogszabályoknak nem megfelelő szilárdhulladék-lerakókat, visszaállítva ezzel az eredeti környezeti állapotokat. A beruházás csaknem 1,8 milliárd forint európai uniós támogatással és hazai társfinanszírozással valósult meg az Új Széchenyi Terv keretében – közölte Muraközi István, a társulás elnöke pénteken sajtótájékoztatón Püspökladányban.

Hozzátette: a mostani projekttel fejezték be azt a munkát, amit 2000-ben a Hajdú-Bihar Megyei Hulladékgazdálkodási Rendszer létrehozásával elkezdtek.

A projekt keretében felszámolták a korábbi környezetszennyezést, aminek eredményeként több mint 28 ezer térségbeli lakos élhet tisztább környezetben – mondta Muraközi István megjegyezve, hogy a beruházással csökkent a vízbázisok veszélyeztetettsége, nőtt a terület értéke, a jövőben pedig a mezőgazdasági művelés alatt álló területeket nem árasztja el a szél által odahordott hulladék, s ennek köszönhetően egészségesebb élelmiszereket állíthatnak elő.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .