fbpx

Selfie-vel a szemét ellen

A selfie folyamatosan terjedő őrülete ellen nincs mit tenni, ellenben a jelek szerint akár jó dologra is fel lehet használni – például fel lehet hívni a döntéshozók figyelmét az utcákat elborító szemétre.

cím OK_5.jpg

Bár a selfie célja alapvetően az, hogy pozitív vagy vicces fényben tüntesse fel készítőjét és egyben alanyát, azért előfordul olyan is, amikor társadalmilag hasznos ügyet szolgál.

A mi esetünkben éppenséggel Tunéziában indult egy spontán mozgalom, aminek lényege, hogy az emberek olyan selfie-ket készítenek, melyeken mögöttük az utcákat, közterületeket elborító szemét látható.

Mostanra több mint 12 ezren lájkolták a még nem egészen két hete, május 16-án indult, “Selfi Poubella” nevű Facebook-oldalt, ahová folyamatosan küldik be a képeket.

„Szerettem volna Tunézia egy másik arcát megmutatni” – mondta az oldalt elindító újságíró, Cheker Besbes. A selfie egyébként igencsak népszerű műfaj a tunéziai kormánytagok körében, akik így próbálják megmutatni emberi arcukat.

Az egyik leglelkesebb selfie-ző Amel Karboul turisztikai miniszter, ugyanakkor Cheker Besbes úgy véli, hogy a kormány képei egy idealizált képet festenek az országról.

„Mutassuk meg Tunézia vezetőinek utcáink igazi arcát!” – szól a Facebook-oldal felhívása, és a cél egyértelműen elgondolkodtató, sokkoló képek készítése.

És hogy miért éppen a szemét? Nos, a tunéziai kormány már jó ideje ígérgeti, hogy felveszi a harcot a komoly problémát jelentő utcai hulladék ügyében, mi több, létezik egy külön erre a célra felállított különleges erő is.

A selfie-k tanúsága szerint eddig nem sok sikerrel tevékenykedett.

A bejegyzés eredetiben itt olvasható: http://kivultagasabb.blog.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .