fbpx

Kétmilliárd forintos hulladékkezelőt adott át a Geosol

Kétmilliárd forint összköltségvetésű projekt keretében épült biomassza- és hulladékkezelő rendszert adtak át a Geosol Kft. Mátrai Erőmű Ipari Parkban működő üzemében – közölte a cég pénteken az MTI-vel.

A beruházás 2012 júliusában indult és fele részben saját tőkéből, fele részben európai uniós támogatással valósult meg. Segítségével a 100 százalékban magyar tulajdonú, alternatív tüzelőanyagokkal foglalkozó vállalat 20 új munkahelyet is teremtett a jelenlegi 50 mellett.

A pénteken átadott új rendszerhez a kommunális eredetű hulladék hasznosításához szükséges eszközöket szereztek be és bővítették a kapcsolódó infrastruktúrát, továbbá innovációs technológiai fejlesztést is megvalósítottak – olvasható a közleményben.

Az anyagában újra nem hasznosítható, de magas energia tartalmú hulladékok erőművi együttégetésre alkalmassá tételével jelentősen növelhető a fosszilis energiahordozókat helyettesítő alternatív tüzelőanyagok termelése, amelynek köszönhetően csökken a szén-dioxid kibocsátás – idézi a közlemény Puzder Tamást, a Geosol Kft. ügyvezetőjét.

A beruházás eredményeképp az üzemben évi 200 000 tonna alternatív tüzelőanyag és kommunális hulladék, valamint 50 000 tonna szennyvíziszap kezelésére képes technológia valósult meg.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .