fbpx

Mi is az a Zöld webtárhely szolgáltatás?

Mindannyian tenni szeretnénk azért, hogy megmentsük bolygónkat, nem igaz? Nos, különböző cégek vesznek részt abban, hogy csökkentsék a hulladékanyagok mennyiségét és az energiafogyasztást. Természetesen ez a webtárhely szolgáltatási iparra is vonatkozik.

Most biztosan azt kérdezi – hogyan? A környezetbarát webtárhely szolgáltatás választása által pontosan úgy mentheti meg a világot, ahogyan az újrahasznosítás, újrahasznosított anyagokból készült termékek vásárlása, távmunka alternatívák és újrahasznosítható energiaforrások használata által. A dima.hu a debreceni tárhely szolgáltató is úgy gondolja, hogy ez a jövő szolgáltatása.

Hogyan segítenek a zöld webtárhely szolgáltatások?

Hatalmas részeként a webtárhely szolgáltatásnak, a zöld webtárhely szolgáltatók feladata, hogy megőrizzék és fenntartsák a környezet organikus és természetes értékeit.

Zöld tárhely

De mik is azok a környezetbarát webtárhely szolgáltatások? És hogyan határozzuk meg őket?

webhosting.about.com cikke kiemeli azokat a szervezeteket, amelyek az elektromos áram szempontjából környezetbarát forrásokat használnak.

A szerverek érzékeny párák, és rengeteg módszerre és eljárásra van szükségük a stabil és hűtött környezettől a megfelelő szintű elektromos áramig; ez pedig hatalmas energiafogyasztással jár.

Megújítható energia bizonyítvány (Renewable Power Certificates)

A zöld webtárhely szolgáltatás működése azon elven alapszik, hogy csökkentse a káros hulladék anyagokat, és bizonyos esetekben teljesen megszabaduljon attól, hogy bármi mástól függjön, mint tisztán környezetbarát eszközöktől.

Ha egy szolgáltató nem képes saját magának megteremteni azt az elektromos-mechanikus támogatást, amire szüksége lenne – amilyen a szél-, nap-, biogáz-, vagy éppen geotermikus energiákat –, akkor beszerezheti a Megújítható energia bizonyítványt. Ezek az igazolások tanúskodnak arról, hogy a felhasznált energia olyan szervezetektől jön, akik kizárólag természetes és utántöltött módok révén hoznak létre használható energiát.

Önfenntartó zöld webtárhely szolgáltatók

Természetesen olyan webtárhely szolgáltatókkal is találkozhatunk, akik megtermelik maguknak a szükséges elektromos áramot. Ezek napelemeket, szélgenerátorokat és más nagy energiatermelő folyamatokat használnak.

Amellett, hogy semmilyen káros hatást nem gyakorolnak bolygónkra, néhány webtárhely szoláltató a szén kárpótlást (megvásárolható hitel azok számára, kik csökkenteni szeretnék saját szén-dioxidtermelésüket) is elfogadhatóvá teszik. Azok számára, akik mérsékelni szeretnék saját gázkibocsátásukat, ez lehetővé teszi, hogy szén kárpótlást vásároljanak.

Árak: Jóllehet, nem őriznek meg túl sok készpénzt, és pont olyan költségesek lehetnek, mint számos ellenfelük, érdemes tekintetbe venni, hogy egyetlen papírt nem használó szervezet mennyire le tudja csökkenteni az energiafogyasztást és számtalan tonna elherdált forrást.

Gondoljon a számtalan szervezetre, akik részt vesznek a zöld projektben csupán azáltal, hogy csatlakoznak a zöld webtárhely szolgáltatáshoz, és gondoljon világszerte jótékony és előnyös eredményekre. Ha pedig módjában áll segíteni is, próbáljon Ön is alkalmazkodni egy zöldebb életmódhoz a webtárhely szolgáltató cégje esetében is!

dima tárhely szolgáltató kérdése, Ön szívesen fizetne esetleg többet egy tárhelyért ha tudja róla, hogy megújuló energia forrást használnak az üzemeltetéshez?

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.nyugat.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .