fbpx

Egymilliós bírság a fémgyűjtőnek

Egymillió forintos bírságot szabtak ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy fémgyűjtőre, aki kilenc mázsa illegálisan szerzett hulladékot próbált leadni egy nyíregyházi fémkereskedésben – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság sajtóreferense pénteken.

Dávid Zoltán rendészeti osztályvezető elmondta, hogy a kereskedés előtt ellenőrizték a férfi mikrobuszát, amelyben 900 kilogramm, többségében alumíniumot és vörösrezet tartalmazó kábelhulladékot és használt akkumulátorokat találtak.

Az akkumulátorok veszélyes hulladéknak minősülnek

Kiderült, hogy a hulladékhoz illegálisan jutott hozzá a fémgyűjtő. A 370 ezer forint értékű szállítmányt a pénzügyőrök lefoglalták, és a férfit 1,1 millió forint bírsággal sújtották. A lefoglalt fémhulladékot a NAV elektronikus árverésen értékesíti majd.

A férfinak nem volt engedélye a veszélyes hulladéknak minősülő akkumulátorok gyűjtésére és szállítására sem, ezért tevékenységéről értesítették a környezetvédelmi hatóságot.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .