fbpx

Együtt-PM: Súlyos gondok lehetnek a hulladékgazdálkodásban

Az Együtt-PM szerint súlyos problémák adódhatnak nyáron a hulladékgazdálkodásban, számos településen ugyanis még nem sikerült kiválasztani azokat a cégeket, amelyekkel július 1-jétől szerződni kellene.

Erről Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő és Szilágyi László szakpolitikus beszélt pénteki sajtótájékoztatóján, amelyet Budapesten, a Belügyminisztérium épülete előtt tartottak.

Szabó Szabolcs szerint a kormányoldal „rezsiátverési akciójának” káros hatásai már egyre szembetűnőbbek. Hivatkozott a többi közt a kéményseprő ipartestület jelzéseire, amely szerint hét megyében válhat bizonytalanná a kéményseprés, de mint mondta, az is látszik, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő távfűtő művek egy része dotációra szorul.

Szilágyi László a hulladékgazdálkodásról szólva kifejtette: több mint háromszáz településen már most is a katasztrófavédelemnek kell elvégezni a feladatot. Hamarosan pedig szerződést kellene kötni a szolgáltatást végző cégekkel – amelyeknek már többiségi önkormányzati tulajdonban kell lenniük -, ám sok helyen nem tudták kiválasztani ezeket, vagy nem rendelkeznek a szükséges engedélyekkel.

Elmondta: írásbeli kérdéssel fordulnak három érintett miniszterhez, választ várva arra: mennyibe kerül az államnak a hulladékgazdálkodási cégek felesleges megvétele, mely településeken kellett a katasztrófavédelemnek beavatkoznia és elveszik-e az iskoláktól a papírgyűjtés jogát.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .