fbpx

Együttműködési megállapodás a hulladékgazdálkodásról

hírkép

Ünnepélyes keretek között szakmai együttműködési megállapodást írt alá a Klug Lajos, Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatója és Dr. Szabó István dékán a gödöllői Szent István Egyetem a hulladékgazdálkodás körében végzett közös oktatási, kutatásfejlesztési tevékenységekről.

 A gyakorlatban is jól hasznosítható oktatási, és kutatási feladatok megvalósításának támogatása céljából az egyetem és az FKF Zrt. a településüzemeltetés, azon belül kiemelten a hulladékgazdálkodás, hulladékfeldolgozás területéhez kapcsolódóan tervezik kutatólaboratórium létrehozását.

Mint Dr. Szabó István dékán kiemelte, nagyon fontos eredménye lehet az együttműködési megállapodásnak a Gépészmérnöki kar Karon oktatott alap-, és mester szakok, valamint a szakirányú továbbképzési szakok kapcsolódása a gyakorlati hulladékkezeléssel és hulladékgazdálkodással. Az FKF szakemberei meghívott vendégelőadóként megosztják szakmai tapasztalataikat a Kar hallgatóival szakterületi tantárgyi programok előadásai, gyakorlati foglalkozásai keretében.

Az együttműködés részeként a felek mérnök gyakornoki programot dolgoznak ki és indítanak el, a vállalat személyi utánpótlásának támogatása céljából. A program keretében lehetőség nyílik a hallgatók gyakorlati felkészültségének támogatására is.

A Gépészmérnöki karon eddig is kiemelten foglalkoztak hulladékgazdálkodási témákkal. Az együttműködés keretében az üveghulladék hasznosítását megvalósító alternatív technológiák, az ehhez kapcsolódó fejlesztések előkészítését is elősegíti az egyeteme. Ugyanígy nagy fontosságú kutatási terület a kommunális hulladék korszerű energetikai hasznosítása és az ehhez kapcsolódó projektek előkészítése.

A hulladékgazdálkodás fejlesztésében, a tudományos innovációkban hatalmas gazdasági potenciál van, nemcsak az energiatermelésben, de a logisztikai beruházások révén megteremthető új munkahelyek révén is.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://vilagszam.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .