fbpx

Regisztráltatni kell a termékdíj átvállalását – Július 1-től hatályos a környezetvédelmi termékdíj törvény módosítása

A környezetvédelmi termékdíj törvény módosítása július 1-jétől kötelezővé teszi a termékdíjfizetés átvállalásának a nyilvántartásba vételét – az erről szóló szabály a parlament által februárban elfogadott, a kollektív befektetési formákról szóló törvény végén lévő vegyes szabályok között szerepel. 

A nyilvántartásba vételt az állami adó- és vámhatóság végzi, és azt az átvállalási szerződés keltétől számított 15 napon belül kell kérni. A szabály érdekessége, hogy az átvállalási szerződést nem kell csatolni a regisztrációs kérelemhez.

Az átvállalás lényege, hogy a jogszabályban meghatározott, termékdíj fizetésére kötelezett cég helyett az átvállaló félre száll át a termékdíjfizetési kötelezettség. Így az eredeti kötelezettnél minden kötelezettség megszűnik és az már az átvállalót terheli.

Június végéig csak bejelentés-köteles volt az átvállalás, az addig született szerződéseket csak akkor kell regisztráltatni, ha az azokban szereplő adatokban változás történt.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .