fbpx

Három család otthona válhatott zöldebbé a Samsung jóvoltából

A Samsung Magyar Electronics Zrt. az idei WWF Föld Órája kezdeményezés egyik támogatójaként három szerencsés otthonában cserélte ki a hagyományos izzókat energiatakarékos és környezetbarát LED fényforrásokra, mellyel hosszú távon jelentős energiát takaríthatnak meg. A programhoz csatlakozóknak nem kellett mást tenniük, mint március 29-én 20 óra 30 perckor egy órára lekapcsolni a villanyt az otthonukban, és regisztrálni a foldoraja.hu weboldalon.

A kezdeményezés támogatása mellett a Samsung a könnyedén kivitelezhető környezetbarát életmódra is fel kívánta hívni a figyelmet, így három, a programhoz csatlakozó regisztráló otthonát tette zöldebbé. Az egyik szerencsés nyertes otthonában így például 26 darab 10,W-os LED fényforrás váltotta ki a 60W-os hagyományos izzókat, amelynek köszönhetően évente közel 100 ezer kWh energiát takaríthatnak meg, ami a LED-es fényforrások összesen 15 éves élettartama alatt több mint 700 ezer forintot jelenthet. Arról nem is beszélve, hogy ez idő alatt közel 300 darab hagyományos fényforrás hulladékká válásától és több mint 5000 kg szén-dioxid kibocsátásától is megkímélhetik a környezetet.

 

„Az elmúlt néhány évben repülőrajtot vett LED-technológiának köszönhetően az emberek egyszerűen, kompromisszomok nélkül is élhetnek környezettudatos életet. A hagyományos izzókhoz képest a háztartások így kevesebb energiát használhatnak világitásra, miközben a fényforrások hosszú élettartama miatt sokkal kevesebb hulladék keletkezik” – mondta el Tóth Ákos, a Samsung LED üzletágának termékmenedzsere.

A Samsung 20 éve világelső a félvezetők gyártásában, és ebből a pozícióból vált úttörővé a LED-es világítástechnológiában. A Samsung Magyarországon 2013 novemberében lépett be a világítástechnika piacára első lakossági és üzleti célra szánt LED fényforrásaival.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://hirek.prim.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .