fbpx

Nincs fennakadás a hulladékszállításban a dabasi járásban

A hulladékszállítás jogszabályi változásainak július 1-i életbe lépése nem okozott fennakadást a térség egyetlen településén sem. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a dabasi járásban jelenleg nincs olyan település, ahol a kommunális hulladék elszállítása problémát okozna.Információink szerint a környéken egyedül Örkény nem kötött szerződést az NHSZ OKÖT Nonprofit Kft.-vel a hulladékszállítás ügyében. Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, Örkény település területén 2014. január 1-től ideiglenes ellátás keretében gondoskodnak a lakossági vegyes hulladék elszállításáról. Az ideiglenes ellátást közérdekű szolgáltató végzi, akit az illetékes katasztrófavédelmi igazgatóság hatósági eljárás során jelöl ki. Az ideiglenes ellátás sem a települési önkormányzatnak, sem pedig a katasztrófavédelemnek nem jelent plusz költséget. Az ideiglenes ellátást a katasztrófavédelem folyamatosan ellenőrzi, az eddigi tapasztalatok alapján fennakadást nem tapasztaltunk, hulladékgyűjtő edényzet, zsák nem maradt elszállítatlanul.

Mint ismert, az idén január 1-jével lépett hatályba a hulladékról szóló törvény, azonban július elején a Magyar Közlöny 115. számában megjelent a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló 2013. évi CXXV. törvény máris jelentős mértékben módosította rendelkezéseit. A számos változás egyike szerint közszolgáltatást 2014. január 1-jétől csak nonprofit szervezet végezhet. 2014. július 1-jéig van haladék az OHÜ minősítés megszerzésére.

Forrás: http://dabasregio.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .