fbpx

Megérkezett az új alacsonypadlós Renault kukásautó

Az alacsony fülkének köszönhetően a lehető legjobb választás a gyakori ki- és beszállásokkal járó feladatokhoz. Szélessége mindössze 2,29 m, így a szűkebb utcákon is kényelmesen közlekedhetünk vele – írja a holvezessek.hu

Renault Trucks D ACCESS


A Renault Trucks D ACCESS alacsonyra épített fülkéje a legideálisabb választás a hulladékbegyűjtéssel és az áruszállítással foglalkozók mindennapi munkájához. A ki- és beszállás igen egyszerű és könnyű a mindössze 435 mm magasra helyezett fellépőn, az opcióként rendelhető utasoldali buszajtón, valamint a 80 fokban nyitható ajtókon keresztül. A létrás fellépővel felszerelt járművekkel ellentétben a D ACCESS lépcsős fellépőjén nem fárasztó a ki- és a beszállás. Az extraszéles szélvédő 220 fokos látómezőt biztosít a vezetőnek, amivel a holttér szöge 15 fok alá csökken. Az alacsonyra épített fülkének köszönhetően a jármű könnyen manőverezhető a városban. A Renault Trucks D ACCESS padlója tökéletesen sík, a beltér magassága a tető alatt két méter, így felállva is akadálytalanul mozoghatunk benne. A többi áruszállító járműhöz hasonlóan ez a modell is új vezetőüléssel és háromüléses paddal készül, ami maximális kényelmet nyújt a járműben utazóknak.


A városi felhasználásra szánt Renault Trucks D ACCESS (háztartási hulladék begyűjtése, áruterítés) valamennyi karosszériatípusa szűk nyomtávú változatban is rendelhető. Ebben az esetben a jármű mindössze 2,29 m széles, ami a legkeskenyebb méretet jelenti a kategóriában. A szűk nyomtávú változatok fordulókör-átmérője mindössze 6,60 m két járda között. A keskeny fülkének és A kis fordulókörnek köszönhetően a szűkebb utcákban is remekül vezethető a D ACCESS. A 6X2-es kivitelekben az elektronikus vezérlésű hátsó kormányzott kerekek sokat segítenek a manőverezésben kis sebességen, utazósebességen pedig a stabil úttartásról gondoskodnak, amihez az új, integrált légrugós felfüggesztés is hozzájárul. 

Renault Trucks D ACCESS


A Renault Trucks D ACCESS Euro 6 DTI 8 motorral készül, kétféle, 280 és 320 lóerős teljesítményszinttel. Az Allison 3000 gyártmányú automatikus sebességváltót kifejezetten a kukásautókhoz alakították ki: minden megálláskor automatikusan üresbe kapcsol, a vezető beavatkozása nélkül. 

A Renault Trucks többi Euro 6 teherautójához hasonlóan a Renault Trucks D ACCESS gazdag felépítményezési lehetőségeket kínál. Önsúlya mindössze 5890 kg, 16-féle tengelytávval kapható, felépítményezhető hosszúsága pedig 3,25-től 8,78 méterig terjed. A felépítményező munkáját nagyban megkönnyíti a hét mellékhajtómű és a 95 cm-es fülkebenyúlás.

Könnyű beszállás, könnyű manőverezés, egyszerű átalakíthatóság és nagyfokú kényelem – ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a Renault Trucks D ACCESS sokféle területen alkalmazható (áruszállítás, tartálykocsi, üzemanyag-szállító teherautó…), ám elsősorban a hulladékbegyűjtéshez ideális.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.holvezessek.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .