fbpx

Nem talál lerakó helyszínt az AVE Nagyszőlős

A Nagyszőlősi Járási Tanács ez év májusában hozott határozatával július elsejétől megtiltotta, hogy a járás környező településeiről a háztartási hulladékot a városi szemétlerakóra szállítsák.

szemet nagyszolos

Így a környező falvakból nem tudják hova elszállítani a hulladékot. A probléma megoldása érdekében ülést tartott a járási tanács július 8-án, melyen részt vettek a falvak polgármesterei, az AVE-Nagyszőlős szemétszállító vállalat vezetősége, Bocskai István, Nagyszőlős polgármestere, Vitalij Ljubka, a járási közigazgatás vezetője, valamint a megyei, városi és járási tanácsok képviselői.

Az AVE-Nagyszőlős vállalat már tíz éve szállítja el a háztartási hulladékot a városból és a járás 45 településéről a Tiszaszirma melletti hulladéklerakóra, amely jelenleg már képtelen több szemét befogadására. A tervek szerint a vállalatnak egy modern, európai szabványnak megfelelő szemétlerakót kellett volna építenie Rákospatak, Gődényháza, Tiszapéterfalva vagy Felsősárad mellett. Az új telep területének kijelölését illetően a települések polgármestereivel nem jutottak kompromisszumra, mivel az adott települések lakosai ellenzik a szemétlerakó felépítését falvaik közelében.

Bocskai István polgármester elmondta, hogy a város önkormányzata már öt alkalommal hosszabbította meg a szerződést az AVE vállalattal és a továbbiakban csak akkor köt újabbat, ha elkészülnek az építkezésre kijelölt földterület hivatalos okmányai. Elmondása szerint a telep felépítése új munkahelyeket biztosít és befektetéseket hozhat a mellette lévő falunak.

Ivan Baloga, a megyei tanács elnöke ígéretet tett arra, hogy a megyei költségvetésből támogatni fogják annak a falunak a szociális infrastruktúráját, amely megegyezik a vállalattal.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://karpatalja.ma

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .