fbpx

Torkig vannak a szeméttel a helyiek a turistaparadicsomban

Tiltakoznak az utcákon felhalmozódó szemét miatt Dzserba tunéziai üdülősziget lakosai, általános sztrájkra készülnek civil szervezetek képviselői, szakszervezetek és szállodatulajdonosok, hogy cselekvésre bírják a kormányt és a hatóságokat.

A kormány helyi képviselőivel folytatott tárgyalásokat követően a keddre tervezett sztrájkot július 24-re halasztották. Pénteken miniszteri delegáció érkezik Tuniszból a szigetre, hogy a hulladék körüli probléma megoldásáról tanácskozzanak.

Miután bezártak egy sokat vitatott szemétlerakót, a sziget utcáin és terein egyre csak halmozódik a szemét, az emberek pedig gazdasági és közegészségügyi problémáktól tartanak.

A lakosok elutasítják a szemétlerakó újbóli megnyitását. A kormánytól várják a probléma gyors megoldását: azt követelik, hogy a hulladék megsemmisítéséről a kontinensen gondoskodjanak.

A földközi-tengeri sziget Tunézia egyik legfontosabb turistacélpontja. Az észak-afrikai országban a 2011. januári forradalom óta bizonytalanság uralkodik, egymást követik a politikai válságok, melyeket gazdasági válság kísér.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .