fbpx

Félelem az akkumulátor feldolgozó miatt

Kivonat Jászberény város testületi üléséről.

A két ülés között történt események között történt polgármesteri tájékoztatók kapcsán Buda Lóránt képviselő arra volt kíváncsi, mikor akarják tájékoztatni Jászberény lakosságát és a testületet arról, hogy a Jász-Plasztik területén akkumulátor feldolgozó üzem is épül hamarosan, ami sok lakóban kelthet a veszélyes hulladék miatt félelmet. Szabó Tamás úgy vélekedett, mástól még nem hallott igényt arra, hogy erről tájékoztatnia kellene a lakosságot. Ugyanakkor a Necsőn létesülő veszélyes hulladékkal foglalkozó üzem elhelyezkedés szempontjából a városhoz viszonyítva szerencsés helyen lesz.

Magyar Levente szerint is szükséges lett volna legalább a testületet értesíteni arról, hogy új üzem létesül a város közvetlen közelében. Szabó Tamás kifejtette, biztos abban, hogy a hivatal szabályszerűen járt el az üzemlétesítés ügyében. Magyar Levente szerint a várostól beleegyező nyilatkozatot kellett volna kapnia a vállalkozónak ahhoz, hogy akkumulátor megsemmisítő üzemet építhessen.

Juhász Dániel hozzászólásában úgy fogalmazott, azzal, hogy a város jóváhagyta a Jász-Plasztik telephelyének növekedését célzó településrendezési terveket, kvázi a hozzájárulását adta ahhoz, hogy ott új üzemek létesüljenek. A rendezési tervek és a cég is szakhatósági eljárásokon és ellenőrzéseken esnek át, mielőtt a testület elé kerülnének.

Alvári Csaba főépítész elmondta, a rendezési tervek alkalmasak voltak és engedélyezték is azok végrehajtását a szakhatóságok. Budai Lóránt annyival egészítette ki a vitát, hogy tudomása szerint egy a most terrvezetthez hasonló üzem alapítását a Mátra-alján már megakadályozta egy ott jól tájékoztatott lakossági aláírásgyűjtés. Hozzátette, reméli, hogy valóban szabályoknak megfelelően működik majd a gyáregység és nem kell a lakosságnak csalódnia az akkumulátorfeldolgozó üzem elindulása után sem. A beszámolókat és az átruházott hatáskörökről szóló tájékoztatókat is elfogadta a testület.

Forrás: http://www.jaszkurt.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .