fbpx

Szeméttelep a Hoverla lábánál

A helyi lakosok szerint a Hoverla mellett közel száz éve működő hulladéktárolóba törvénytelenül szállítják a környező települések és turisztikai központok szemetét – adta hírül a mukachevo.net.

Amikor a talajvíz szintje megemelkedik, a szennyezőanyagok a helyi folyóba szivárognak, amely a Tiszába ömlik. A lakosság szerint ezért a víz alkalmatlan a fogyasztásra, így csak az állatok itatására használják.

A terület lakosai közül többen látták, amikor a környező idegenforgalmi központokban felpakolt szemetet a Hoverlához szállították. A turisztikai központokban tagadják a vádakat, állításuk szerint már nyolc éve a megyeközpontba szállítják a hulladékot.

Egész Nyugat-Ukrajnában problémát jelent a hulladéktárolók hiánya. A közel 700 Lemberg megyei szeméttelepnek csak a 10 százaléka működik hivatalosan. A szakemberek szerint hulladékfeldolgozó üzemek létrehozása jelentene megoldást. Lemberg megyében 2020-ig több feldolgozó építését is tervezik.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.karpatinfo.net

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .