fbpx

Nyomkövető kerül a szemétre

Néhány hónap múlva működni kezd az országos hulladékgazdálkodási nyomkövető rendszer, amely után az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökségnek és partnereinek nem kell tonnaszámra fogyasztania a papírt.

Szeptember végétől indul élesben a hulladékgazdálkodási navigáció országos rendszere, a HUNOR. Muhoray Róbert projektvezető, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) munkatársa elmondta, társaságuk egyik fő tevékenysége a szelektív hulladékgyűjtés finanszírozása, támogatása. A HUNOR pedig ahhoz szükséges, hogy ez minimális adminisztrációval gyorsan, precízen működhessen.

A HUNOR több részből áll, az egyik a hulladékgazdálkodási alrendszere, ennek a partnerek elküldhetik támogatási igényeiket, majd ezek elektronikus feldolgozás után az OHÜ gyorsabban ki tudja fizetni a kért összegeket. Ez a fejlesztés azért fontos, mert jelenleg papíralapon történik a támogatási kérelmek elbírálása. Az újítással nem csak az OHÜ adminisztrációja csökkenthető, hanem a partnereké is, akiknek nem kell tonnaszámra papírokat fénymásolni és beküldeni az ügynökséghez.

A másik cél, hogy az OHÜ a szelektív hulladékok útvonalát is nyomon tudja követni, ezért az ügynökség partnerei számára nyomkövető berendezést biztosít. Ezeket csak akkor kell bekapcsolniuk, amikor az OHÜ felé elszámolni kívánt hulladékokat gyűjtik be vagy viszik. A nyomkövetés célja, hogy az OHÜ térképet kapjon, és így olcsóbban, egyszerűbben átlássa a hulladék mozgását.

A HUNOR projekt teljes egészében európai uniós támogatásból épül fel, az EU 900 millió forintot adott arra, hogy ezt a kvázi vállalatirányítási szoftvert kifejlesszék, és így támogassák az egyszerűbb adminisztráció megteremtését is.

A műsor itt hallgatható meg.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.hirado.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .