fbpx

Óriási patkányok lepték el a Tuileriák kertjét Párizsban

Hatalmas méretű patkányok árasztották el a Tuileriák kertjét Párizsban: a világ egyik leggyönyörűbb közparkjában a turisták által hátra hagyott nagy mennyiségű szemét miatt szaporodtak el a kártevők, írja az MTI a Daily Mail alapján.

A Szajna és a Louvre által határolt parkban állandó problémát jelentenek a rágcsálók, különösen a nyári hónapokban, amikor a piknikezők elárasztják a füves területet, és szinte mindenhol szemetet hagynak maguk után. A nagy számban érkező patkányok a látogatók között osonva csipegetik fel az élelmet.

A Louvre munkatársai a városi hatóságokkal együttműködve igyekeznek kordában tartani a rágcsálókat, ám a múlt héten már kénytelen voltak egy kártevőirtó céget is segítségül hívni. A kertészek megpróbálták “ökológiai méreggel” orvosolni a problémát, de nem jártak sikerrel.

A múzeum egyik alkalmazottja szerint a harcot tovább nehezíti, hogy az állatbarát turisták még vizet is adnak a patkányoknak. A kertészek egyike rettenetesnek nevezik a helyzetet, és attól félnek, hogy az állatok megharapják őket.

A Le Parisien című lap hatmillióra becsülte a patkányok számát a francia fővárosban, hivatalosan becsült adat nincs.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .