fbpx

LMP: a hulladékszállítás lehet a rezsicsökkentés újabb áldozata

Az LMP szerint a hulladékszállítás lehet a rezsicsökkentés “újabb áldozata”, mert az intézkedés következtében sok hulladékkezelő, illetve hulladékszállítást végző cég csak veszteséggel képes gazdálkodni – mondta sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc.

Az ellenzéki párt elnökségi tagja felhívta a figyelmet, hogy még a Vidékfejlesztési Minisztérium különített el forrásokat a veszteségek kompenzálására, amit később a duplájára, több mint egymilliárd forintra emeltek, de az érintett cégek ennél tízszer nagyobb összegre nyújtották be igényüket.

Az önkormányzatoknak nincsenek forrásaik arra, hogy a saját tulajdonukban álló cégek veszteségeit pótolják – tette hozzá.

Gerstmár Ferenc azt mondta, az LMP a hulladékkibocsátás csökkentését és a szennyező fizet elvének érvényesítését szeretné elérni, miközben a jelenlegi szabályozás inkább a hulladékmennyiség növelésére ösztönöz.

Támogatandó célnak tartják, hogy a rezsiköltségeket egyensúlyba hozzák a jövedelmekkel, de a rezsicsökkentés mostani formája az LMP szerint nem volt végiggondolva.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .