fbpx

Megoldás az építési törmelékre Veszprémben

Ismét elhelyezhető építési hulladék a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. veszprémi hulladéklerakójában, egy közeli bányagödör feltöltésére kapott engedélyt a cég.

 Az egykori hulladéklerakó mellett található bányagödör rekultivációjaként kapta meg a környezetvédelmi hatóság engedélyét a VKSZ Zrt., ennek megfelelően augusztus 4-től várják a lakossági és vállalkozói építési hulladékokat – közölte Horváth Zoltán, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. városgazdálkodási igazgatója hétfőn délelőtt a helyszínen.

Horváth Zoltán

Horváth Zoltán

Hangsúlyozta, csak válogatott, tiszta törmeléket vesznek át erre a célra, a bányagödörben hasznosítható hulladékfajták: beton, tégla, cserép és kerámia, ezek keveréke, valamint üveg, továbbá föld és kövek, illetve talaj és kövek. A hulladékgazdálkodási tevékenység célja a korábbi bányaművelés során kialakult gödör tájbeillesztése, tájrendezése, az egykori bánya építési-bontási hulladékkal történő feltöltése.

Elhangzott, a beérkezett hulladékot több ponton is ellenőrzik, hogy csak az engedélynek megfelelő anyagok kerülhessenek a gödörbe, melyek így nincsenek negatív hatással a környezetre, nem tartalmaznak veszélyes összetevőket, nem bomlanak le és nem szennyeznek.

A VKSZ Zrt. öt évre kapott engedélyt a lerakó működtetésére és évi 24 ezer tonna hulladékot fogadhat be. Horváth Zoltán kiemelte, az így behozott építési törmelékeket a korábbinál lényegesen kedvezőbb áron veszi át a cég.

A vegyes építési hulladék tekintetében továbbra is gyűjtőpontként működik a hulladéklerakó.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.vehir.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .