fbpx

Beton alapanyaga lesz az építési hulladék

Építőipari hulladékok újrahasznosításával állítanak elő betongyártási alapanyagot egy kecskeméti cégnél. A környezetbarát beruházáshoz európai uniós pályázattal jutott forráshoz a vállalat.

Beton alapanyaga lesz az építési hulladék

Egy kecskeméti betongyártó vállalkozás sikeres európai uniós pályázattal hajtott végre fejlesztést. A beruházással forradalmian új termékek kerülnek a piacra. A vállalat elsősorban arra törekszik, hogy a terméknek legyen felvevőpiaca.

A projekt eredményeképp a vállalat a már eddig is gyártott betonok jóval fejlettebb változatát fogja gyártani, majd értékesíteni. A cél, hogy a környezetet jelentősen terhelő építőipari hulladékok (törmelékek, maradványok) minél nagyobb részét újrahasznosítsák. A technológia lényege, hogy ezt feldolgozva és egy speciálisan felszerelt osztályozó berendezéssel a betongyártás céljára megfelelő részekbe sorolva a bányatermékeket részben kiváltó, olcsó alapanyag keletkezzen.

Környezetterhelési szempontból előnyös megoldás a zagyvíz újbóli felhasználása, aminek jelentős részét fel lehet használni a betongyártáshoz. Az újrahasznosított mosóvíz finomrész tartalma miatt cementet lehet megtakarítani.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .