fbpx

Ki fizeti a révészt?

Hetente legalább kétszer fogadja ez a látvány Szombathelyen néhány Stromfeld lakótelepi társasház lakóit a hulladéktárolóknál, amikor a háztartási szemetüktől szeretnének megszabadulni. Egyik napról a másikra színültig telnek a konténerek kisebb-nagyobb, hulladékokkal teli nejlontáskákkal, szemetes zsákokkal.

kukak.jpg

Van azokban minden, amit ki kell dobni, amit egy-egy ilyen vékony táskába bele lehet gyömöszölni. Ritkábban csak kettő-három, gyakrabban mind a négy konténer tele van tucatnyi, kéttucatnyi előre csomagolt szemetes táskával, zsákkal. Előfordult, hogy még a közeli Liliomház konténereibe is bőven jutott belőlük. Az eredmény: még ürítés előtt elfoglalják más kidobandó háztartási hulladék elől a helyet, nem lehet a tetőt elhúzni a konténereken, emiatt a nem megfelelően lezárt táskákból, szemeteszsákokból nagyobb szélben röpködnek mindenfelé a hulladékfélék.

Nos, azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy azok a lakók tartogatnak több tucatnyi szeméttel megrakott nejlontáskát, szemetes zsákot napokig a lakásukban, akiknek ezek a konténerek ki vannak téve. Egyrészt, ilyen nagy mennyiség össze sem jön két-három nap alatt, másrészt a lakók bármikor kidobhatják a szemetet a parkoló-kanyarban lévő hulladékgyűjtőkbe. Minden valószínűség szerint távolabb gyűjtögetik, és onnan szállítják a konténerekhez az éj leple alatt a tetemes mennyiségű hulladékot, ott, ahol ilyen mennyiség „termelődik”. Nekik nem kell kukákat vásárolni, hulladékszállítási díjat fizetni, hiszen helyettük megfizetik azok a lakók, akiknek miattuk gondot okoz a háztartási szemetük elhelyezése. Lehet, hogy ez a jövő? Előre csomagolt hulladékok landolnak mások kukájában?

Forrás: http://pannonkitekinto.blog.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .