fbpx

Első bosszanatomban ragadok billentyűt, ki kell írni magamból a rezsiháború legújabb csatáját…

Gyöngyös mellett, Nagyrédén élek családommal. Gyöngyös cca. 5 km-re található tőlünk.

A szemétszállítás reformját követően településünk levált az imperialista ASA-szolgáltatótól, és dagadó kebellel csatlakozott a Hatvan és Térsége Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Nonprofit Közhasznú Kft. szolgáltatási területéhez.

Nyerünk…. dübörög a szemét, minden rendben. Vagy mégsem.

Vidéki ember lévén, elteszünk dolgokat, tárgyakat, limet meg lomot.

Majd jó lesz még valamire. Igen, de a férfiember hasznosabbik fele ezt nem mindig tűri hosszabb távon, tehát az összegyűlt kincseknek menniük kell a portáról.

Régi ruhák, rongyok, autóalkatrészek vödörben, polclapok, konzervesdobozok – pedig micsoda kincsek – elromlott háztartási eszközök. Jogkövető ember lévén az árokpart és erdőszél helyett a hulladéklerakós elhelyezést szeretném választani. Telefon az új szolgáltatónak Hatvanba. (Hatvan 20 km tőlünk!) Vinném az összegyűlt és szelektált hulladékot, hol helyezhetem el?

Talán elsőre nem is értette a kérdést a telefon végén lévő kisasszony, majd némi gondolkodást követően kapcsolta az illetékest.

Kérésem újra előadva – úgy tűnik, magas ez a labda…

Illetékes úr közli, hogy erre ők nincsenek felkészülve. Odavihetem a hulladékot, de ne legyen benne festékesdoboz, veszélyes hulladék, elektronikai hulladék, nyesedék és még jó néhány dolog. Igen, átveszik a mérlegelést követően, majd kifizethetem a lerakás díját. Amit nem vesznek át, azt köteles vagyok elhozni.

Ott vagyok, ahol kezdtem.

Felhívtam a gyöngyösi imperialista/kapitalista szolgáltatót. Nem kapcsolgattak, választ adott az első ember. Ha ön a szolgáltatási területünkről hoz kommunális vagy bármilyen hulladékot, azt munkaidőben fejenként 250 kg összsúlyig vesszük át. Mindössze annyit kértek, hogy a festékesdobozaimat ne dobjam a papírok közé, az elhelyezést szelektíven kell megoldani.

Fizetnem kell? Nem, ez alapszolgáltatás önöknek. (Akik a szolgáltatási területen élnek.) Tehát nem nekem!

Ja, és Gyöngyös még mindig csak 5 km!

Ki is nyerte ezt a csatát?

A gyöngyösi szolgáltató évek óta közmegelégedettségre végzi munkáját, korábban Nagyrédén is ők dolgoztak. Jött a rezsiharc, Nagyréde fideszes polgármestere – Balázs József volt országgyűlési képviselő – átszerződtette a falut a frissen létrehozott hatvani szolgáltatóhoz. Érthető, hiszen a választásokon is a hatvani körzethez csatoltak minket ugye… Hoztuk is a hatvani jelöltnek a falut, mi meg cserébe megkaptuk a rezsiharc élharcos szolgáltatóját.

Meg még… más nem jut eszembe. Az útjaink csapnivalóak, a közterület gyászos. Persze, nem a hivatal környéke.

De van több tucat közmunkásunk, akik közbort, közmézet, közsajtot és közaszalványt készítenek.

De hová rakják a szemetet?

* A szerző egy bosszús szeméttulajdonos.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://nol.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .