fbpx

Műanyaghulladék-feldolgozó üzem épül Dél-Afrikában

A Mpact Limited, a dél-afrikai térség legnagyobb csomagolóanyag-gyártója és papírfeldolgozója bejelentette, hogy mintegy 350 millió rand (33 millió dollár) értékű beruházással műanyaghulladék-újrahasznosító üzemet épít a Dél-afrikai Köztársaságban – idézi a cég sajtóközleményét a noodls.com hírportál.

A Johannesburg közelében fekvő Wadewille-ben épülő új üzemben évente mintegy 29 ezer tonna PET-palackot dolgoznak fel, s ezzel 21 ezer tonna új nyersanyagot állítanak elő közvetlenül a korábban a szeméttelepeken landolt hulladékból. A 29 ezer tonna PET-palack összegyűjtése és feldolgozása egyúttal 180 ezer köbméter – 75 darab 50 méter hosszú, 9 pályás, 2,5 méter mély úszómedencének megfelelő – helyet takarít meg a szemétlerakókban.

A Mpact állítja, hogy az új üzem közvetlenül és közvetve összesen ezer új munkahelyet teremt. A PET-palackokat feldolgozó üzem a Mpact Polymers – a cégen belül újonnan létesített termelő egység – része lesz.

A Mpact Limited nemcsak Afrika, hanem a világ egyik legjelentősebb papír- és műanyag-hulladék újrahasznosítója és csomagolóanyag-gyártója, amelynek összesen 32 üzeme van, ebből 22 termelő egységben mintegy 4000 embert foglalkoztat a Dél-afrikai Köztársaságban, valamint Namíbiában, Mozambikban és Zimbabwéban.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.logisztikama.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .