fbpx

Optikai válogató kezeli New York hulladékát

New York városa Dél-Brooklyn tengeri termináljában a Sunset Parkban találta meg a helyét a város új korszerű újrahasznosító létesítményének, amelyet a Sims Municipal Recycling vállalat üzemeltet.

Foto: www.simsmunicipal.com

A létesítmény 2013. decemberében nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy feldolgozza a new york-i utcák járdaszegélyein vegyesen begyűjtött hulladékokat. Az építést 2010-2013 között végig a Sims Municipal Recycling menedzselte, amely során egy 11 hektáros újrahasznosító központ valósult meg Brooklyn kikötői frontján.

Az újrahasznosító központ és létesítményeinek megóvását a tengerszint emelkedése és a viharos hullámzás miatt a terület feltöltésével érték el. A feltöltés során használt anyagot 20.000 tonna new york-i csatornaépítésből származó bontási hulladék és  5.000 tonna vegyes üveghulladék keverékéből állították elő.

Az építés folyamatáról a National Geographic Channel Különleges Építmények műsora számol be, amely legközelebb 2014. augusztus 23-án 12.00 órakor kerül adásba.

Szerző: dontwasteit.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .