fbpx

A Yokohama leányvállalata nyerte az energiahatékonysági díjat

A Yokohama autógumikat gyártó japán nagyvállalat kínai leányvállalata, a Hangzhou Yokohama kitüntetést kapott, és a céget az energiahatékonyság előfutárának nevezték az éves Kőolaj- és Vegyipari Energiahatékonysági Vállalatok Konferenciáján – írja az energiahir.hu.

A díj célja, hogy elősegítse és támogassa a kínai kormány energiahatékonysági politikáját. A Hangzhou Yokohama vállalat kifejlesztette és előállította azt az autógumit, amely a legalacsonyabb energiafogyasztással működik tonnánként.

A Yokohama Rubber Csoport nyilatkozatában elmondta, hogy a csoport középtávú célja az ún. Grand Design 100 elnevezésű stratégia, amelyben a vállalatok megpróbálják csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását és a keletkezett hulladék mennyiségét Japánon belül és kívül. A Hangzhou Yokohama vállalat vezette be elsőként a napelemes energiával működő rendszereket a Yokohama tengerentúli vállalatai közül még 2011-ben, nyilatkozta a vállalatcsoport.

2010-ben a kínai leányvállalat nulla kibocsátást ért el, és a vállalatcsoport szerint, ezzel első lett a vállalatcsoporton belül is.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://energiahir.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .