fbpx

Új üzemcsarnokot épített a Polyter-Mix Körösladányban

Több mint 1400 négyzetméteres üzemcsarnokot épített a Polyter-Mix Műanyag Újrahasznosító és Feldolgozó társaság Körösladányban. A hátrányos helyzetű kistérségben működő vállalkozás komplex telephely fejlesztési programja az Új Széchényi Terv keretéből 70 százalékos támogatásban részesült.

    A Polyter-Mix MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kivitelezési munkák befejeződtek, a műszaki átadás májusban megtörtént, a használatbavételi engedély jogerőre emelkedett. A telephely-fejlesztési program költsége meghaladja a 131 millió forintot, az EU a beruházáshoz 92 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott az Új Széchényi terv Regionális Operatív Program (ROP) kis- és közepes vállalkozások versenyképességét segítő pénzügyi keretéből.
A Körösladány gazdasági szempontból a leghátrányosabb helyzetű (LHH) magyarországi kistérségek közül a szeghalmiban található. A kormány a térségeket szabad vállalkozási zónákba sorolta, ahol a fejlesztési programokkal pályázó vállalkozások a beruházási költségek hetven százalékára nyerhetnek EU támogatást.
A szabad vállalkozási zónában működő Polyter-Mix a többlet kedvezményeknek köszönhetően több, egymásra épülő, kisebb összegű fejlesztési programot valósított meg 2010 és 2014 között. A most záruló telephely-fejlesztési program nem az első a Polyter-Mix EU támogatással megvalósuló beruházásai közül. A társaság 2010 óta a Regionális Operatív Program keretéből elnyert támogatásból három telephely-fejlesztési programot valósított meg, a beruházások összes költsége 428 millió forint volt, az elnyert brüsszeli támogatás összege 241 millió forint.
hulladékfeldolgozás és újrahasznosítás a kormányzat által is felismert fejlesztési célterület, pozitív ökológiai hatásai mellett az iparág egyre több embernek ad munkát. A Polyter-Mix Körösladány egyik jelentős foglalkoztatója, a dolgozók száma 33, többségük helyi lakos. A társaság árbevétele évről évre emelkedik, 2009-ben 101 millió forint volt, 2013-ban 312 millió forintra bővült – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .