fbpx

Minőségi ugrás a MiReHuKöznél

Alig nyolchónapos közszolgáltatói tevékenység után, az A/I. fokozat feltételein túllépve, C/I. minősítést szerzett a MiReHuKöz Nonprofit Kft. Az országban a 149 hulladékgazdálkodási közszolgáltatóból csupán 16 kapott magasabb fokozatú minősítést.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség által kiadott minősítési fokozatban az I-III. szám a tevékenység szakmai színvonalát hivatott tükrözni, míg a szolgáltatásbiztonsági funkciókat az A-C kategória jelöli.

A MiReHuKöz közel egy éve alakult, közszolgáltatást ez év január 1-jétől végez, ezért kiemelkedő jelentőségű, hogy ilyen rövid idő alatt túlléptek az A/I. fokozat feltételein, és C/I. minősítést szereztek. Az országban a 149 hulladékgazdálkodási közszolgáltatóból mindösszesen 30 szolgáltató rendelkezik ilyen kategóriájú minősítéssel és csupán 16 szolgáltató kapott magasabb fokozatú minősítést.

– Hulladékgazdálkodási tevékenységünk során próbáljuk megelőzni a hulladékkeletkezését, csökkenteni a keletkezett hulladék mennyiségét, törekszünk annak minél nagyobb arányú hasznosítására. Feladatunk a fennmaradó mennyiség megsemmisítése, megfelelő kezelése, illetve ártalmatlanítása – beszélt munkájukról Majoros Róbert ügyvezető igazgató.

Hozzátette: nagyon fontos számukra a szelektív hulladékgyűjtés, a hulladékhasznosításának növelése. A társaság továbbra is folyamatosan fejleszti a szolgáltatás színvonalát, ezzel párhuzamosan csökkentik a lerakandó hulladékmennyiségét, amihez a Hejőpapiban jelenleg épülő mechanikai hulladék-előkezelő mű nagymértékben hozzájárul majd.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.minap.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .