fbpx

Környezetszennyezés Cegléden?

A Jobbik szerint környezetszennyezés és korrupció is történhetett egy veszélyes hulladék kezelése körül. A párthoz érkezett bejelentés szerint a városüzemeltetési cég telepén ásták elazt a 150-200 köbméternyi azbeszt palát, amelyet a tavalyi jégverés után szedtek le a házakról.

A Jobbik által készített fotókon a Várvag telephelye látszódik, mégpedig az a része, ahova a bejelentés szerint a hulladékot elásták. Bár még tavaly arról volt szó, az önkormányzat egy kecskeméti céget bízott meg a veszélyes hulladéknak számító azbeszt pala törmelék elszállíttatására és ártalmatlanítására – a Jobbik úgy tudja, ez nem történt meg – mondta el a telep előtt tartott sajtótájékoztatón a Jobbik polgármester-jelöltje, Korondi Miklós. „Alapos a gyanúja annak, illetve hát mivel bejelentés történt, vannak tanúink, akik látták, hogy itt ásták el ezt a veszélyes hulladékot, nem történt meg a megsemmisítőbe történő elszállítása. Gondolom a Várvag és az illető között történt valamilyen megegyezés, megállapodás, vagy akár szerződés, aminek folytán el kellett volna szállítani” – fogalmazott Korondi Miklós.

A Jobbik úgy tudja, mintegy ötven darab négy köbméteres konténer tartalmát a telepen tüntették el. Titokban egy hétvégén elásták. Ezért a párt július 31-én bejelentést tett aKözép-Tiszavidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőségen. A hatóság az eljárást elindította, augusztus 21-én helyszíni bejárást is tartott. „Mivel a ceglédi önkormányzat illetékesei nem tudták bemutatni a veszélyes hulladék elszállításáról szóló dokumentumot, 15 napot kaptak arra, hogy ezt megtegyék, mely határidő ezen a héten pénteken letelik. Alapos a gyanú, hogy a ceglédi önkormányzat részéről valaki részese lehetett ennek a korrupciógyanús ügynek” – mondta Korondi Miklós.

Egyelőre tehát a szállítólevelek, az ártalmatlanító befogadó bizonylatát várja a hatóság. A Jobbik azt feltételezi, a díjat kifizették, ám teljesítés nem, vagy csak részben történt. A párt kíváncsian várja az ügy érdemi kivizsgálását, amit remélik, hogy elfogultság nélkül folytat le a hatóság.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://ctv.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .